Mijn account

Leer

Leder voor intensief gebruik

Afgedekt leder is zeer geschikt voor intensief gebruik. Deze huiden worden gefinished met een dekkende en beschermende laag. Huidkenmerken zijn daardoor niet meer zichtbaar. Na deze finish wordt het leer weer voorzien van een kunstmatig maar natuurlijk ogende print. Doordat dit leer zo goed is bewerkt, is de kans op schade en slijtage veel kleiner dan de meeste leersoorten. Dit leder is gemiddeld beter bestand tegen daglicht dan andere leersoorten, toch zal er een lichte verkleuring optreden bij direct zonlicht. Bij vele jaren intensief gebruik, zal het leer een karakteristieke glans krijgen.

Zacht semi aniline leer

Wilt u liever een meubel met een iets natuurlijker karakter, maar verder wel vergelijkbare eigenschappen met afgedekt leer? Dan is semi aniline leer een goede keuze. Deze meubelen worden alleen gemaakt van de mooiste huiden. De finish hiervan is veel dunner waardoor de nerven goed zichtbaar zijn. Dat betekend wel dat de beschermende laag dus ook iets dunner is dan bij afgedekt leer. Een ander belangrijk kenmerk van semi aniline leer, is dat het materiaal zacht aanvoelt, voor extra comfort.

Karakteristieke leersoort

Een meubel die bekleed is met vol aniline leer, heeft heel veel karakter. Dit open leer is voorzien van een dunne verflaag, maar heeft verder geen beschermende laklaag. Daardoor zijn alle natuurlijke kenmerken van het leer goed zichtbaar en zal het leer in de loop van de jaren blijven veranderen. Dit betekent dat deze meubelen een typische gebruikte en geleefde uitstraling krijgen. Ieder product van volnerfleer is uniek, ook al is het dezelfde kleur. Door de huid kan een deel donkerder en anders van structuur zijn dan het andere. Het leer kan verkleuren door zowel daglicht als door gebruik.

Africa leder

Op veel meubels bij Sfeervol Wonen wordt Africa leder gebruikt. Dit is leder van topkwaliteit. De verwerkte huiden zijn afkomstig van Europese runderen. Deze worden in een looierij in Italië chroomgelooid gevolgd door een pantaardige nalooing. Daarna krijgt het leder een speciale behandeling met wax en olie. Het resultaat is een unieke ledersoort met een stoere uitstraling en toch een uitermate comfortabele, zachte ’touch’.

Africa leder is 1,3 tot 1,5 mm dik. Het natuurlijke karakter wordt benadrukt door de mogelijke aanwezigheid van (genezen) littekens, hoornsteken, netebeten en door de prachtige kleurschakeringen. Africa leder is voorzien van een middelsterke beschermde finish en is beperkt vocht- en vuilwerend. Zoals alle natuurlijke ledersoorten kan Africa leder licht verkleuren door directe blootstelling aan (fel) zonlicht.

Africa leder behoort tot de meest exclusieve en ‘rijke’ leersoorten. Elke verwerkte Africa huid is uniek!

Algemene informatie over alle soorten leer

Leer is een natuurlijk product dat met invloeden van daglicht, zonlicht en warmte van kleur kan veranderen. Het is dus belangrijk dat u deze meubelen niet in direct dag-/zonlicht of te dicht bij een warmtebron plaatst. Ook al zijn de meeste leer soorten afgewerkt met een beschermende laag, kan vocht het materiaal beschadigen. Probeer transpiratievocht van uzelf of uw huisdier te voorkomen en gebruik geen natte doek en schoonmaakmiddelen op uw meubel. Is er toch per ongeluk een vloeistof op uw bank gekomen, dan kunt u dit leer schoonmaken met een droge of licht vochtige en vooral schone doek. Voorkom gebruik van doeken met een kleur, deze kleuren kunnen afgeven. Bij Sfeervol Wonen hebben wij meerdere verzorgingsproducten om leren meubels te beschermen tegen vlekken.

Wat is microleder en pu leer?

Er zit wel degelijk een verschil tussen microleder en pu leer, maar wat is nu echt het verschil? Microleder wordt vervaardigd uit een laag leder met een extra laag microvezel er bovenop. Daardoor krijgt het leer een extra zacht uiterlijk en gevoel, maar behoud het de stoere kenmerken van echt leder. Daarnaast is microleder gemakkelijker schoon te maken dan vol aniline leder. Pu leer is ook een materiaal die uit twee componenten bestaat. Hiervoor wordt er een polyurethaan laag op het natuurlijke leer bevestigd, waardoor er een gladde toplaag zichtbaar is. Doordat deze geheel dicht is, kunt u het materiaal gemakkelijk onderhouden en schoonmaken. PU leder geeft meer plooivorming dan microvezel leder.