Your Cart
Mijn account

Railway hout

Unieke industriële meubelen

De railway meubelen zijn van goed gedroogd gerecycled hout. Dit kan van bijvoorbeeld eikenhout gemaakt zijn, maar kan ook een mix van houtsoorten zijn. Het hout is erg robuust waardoor iedere plank een andere uitstraling heeft. Hierdoor is iedere meubelstuk uniek. Combineer railway hout met ijzer voor een moderne en industriële uitstraling.

Natuurlijke uitstraling houten bielzen

Alle tafels en kasten die gemaakt zijn van oude bielzen zijn onbehandeld. Dit geleefde hout heeft een kenmerkende geleefde uitstraling. Dit betekent dat het hout geleefd mag worden. Doordat deze houtsoort onbehandeld is, krijgt het hout een prachtige robuuste uitstraling. Het is wel belangrijk om vuil zo snel mogelijk van het tafelblad te verwijderen om vlekken te voorkomen.

Hout is een natuurlijk product, waardoor het materiaal kan gaan werken in een nieuwe omgeving. Voorkom dat het hout kromtrekt, door een luchtvochtigheid van minimaal 50% en maximaal 75% na te streven. U kunt hiervoor luchtbevochtigers gebruiken of een paar waterbakjes aan de verwarming hangen. Let op met airconditioners, deze kunnen een negatief effect veroorzaken!