Mijn account

Teakhout

Natuurlijke teaktafels

Hardhouten teaktafels en kasten staan onbehandeld in onze showroom. Teak is van nature een vettige houtsoort en daardoor zeer makkelijk in onderhoud. Doordat teakhout veel natuurlijke oliën bevat, trekt het vuil niet snel in het hout en kan de tafel gemakkelijk gereinigd worden. Natuurlijk is het wel belangrijk om vuil zo snel mogelijk van het tafelblad te verwijderen om vlekken te voorkomen.

Behandelen van teaktafels

Teakhouten meubelen kunnen eventueel behandeld worden met verzorgingsproducten van Oranje Furniture care. Denk aan een 2 componenten mat lak, woodsealer of teakfix. Deze geven extra bescherming aan het meubelstuk zonder het meubel geheel van kleur te veranderen. Deze producten zijn ook bij Sfeervol Wonen verkrijgbaar.

Hout is een natuurlijk product, waardoor het materiaal kan gaan werken in een nieuwe omgeving. Voorkom dat het hout kromtrekt, door een luchtvochtigheid van minimaal 50% en maximaal 75% na te streven. U kunt hiervoor luchtbevochtigers gebruiken of een paar waterbakjes aan de verwarming hangen. Let op met airconditioners, deze kunnen een negatief effect veroorzaken!

Teakhout meubel op maat

Teakhout tafels, salontafels, TV-dressoirs, side-tables en bijzettafels van de collectie van gerecycled teak kunnen goed met elkaar gecombineerd worden. Naast ons uitgebreide teak assortiment, kunt u ook, geheel naar eigen ontwerp, een speciaal op maat gemaakt teakmeubel laten vervaardigen.

Hierbij kunt u uit verschillende afwerkingen teakhout kiezen:

  • Lesung: Strak afgewerkt teak voor een moderne uitstraling
  • Denkleh: Oud doorleefd teakhout voor een geleefde uitstraling
  • Kasar: Geborsteld teak voor een robuuste warme uitstraling

Zelf kunt u een tekening of foto met maten aanleveren van uw eigen ontworpen TV meubel, dressoir, kast, eettafel of salontafel. Deze schets wordt doorgemaild naar onze fabriek in Indonesië en vanuit daar wordt een Auto Cad tekening met prijsopgave ter controle teruggestuurd.

Hierbij bedraagt de levertijd ongeveer 4 maanden.